Poke bowl s tuňákem
Misky se zeleninou, ovocem, rýží a dalšími delikatesami zvané poke bowl jsou momentálně velkým gastro hitem.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
482 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2015 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
78,0 g
89 %
78 %
-
Vláknina
12,8 g
43 %
43 %
-
Bílkoviny
25,3 g
40 %
37 %
-
Tuky
8,4 g
13 %
12 %
-
nasycené
1,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím nakrájíme okurku na slabé plátky, ředkvičky otrháme od stonků, nakrájíme je na kolečka, jedno mango oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Tuňáka nakrájíme na slabé plátky. Ocet smícháme s cukrem a se solí a zalijeme tím hotovou rýži. Druhé mango na omáčku oloupeme a nakrájíme ho na kostičky.
- Nakrájené mango dáme do misky, přidáme chilli a rozmixujeme. Poté vmícháme do omáčky granátové jablko. Připravíme si i nakládaný zázvor.
- Do misky nasypeme rýži. Pak přidáme ostatní suroviny, okurky posypeme sezamem, přidáme koriandr a klíčky z ředkviček. Podáváme s mangovou omáčkou.