Poke bowl s tuňákem

Misky se zeleninou, ovocem, rýží a dalšími delikatesami zvané poke bowl jsou momentálně velkým gastro hitem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    482 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2015 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    78,0 g

    89 %

    78 %

  • Vláknina

    12,8 g

    43 %

    43 %

  • Bílkoviny

    25,3 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    8,4 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím nakrájíme okurku na slabé plátky, ředkvičky otrháme od stonků, nakrájíme je na kolečka, jedno mango oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Tuňáka nakrájíme na slabé plátky. Ocet smícháme s cukrem a se solí a zalijeme tím hotovou rýži. Druhé mango na omáčku oloupeme a nakrájíme ho na kostičky.
  3. Nakrájené mango dáme do misky, přidáme chilli a rozmixujeme. Poté vmícháme do omáčky granátové jablko. Připravíme si i nakládaný zázvor.
  4. Do misky nasypeme rýži. Pak přidáme ostatní suroviny, okurky posypeme sezamem, přidáme koriandr a klíčky z ředkviček. Podáváme s mangovou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Nadívaný králík s hořčičnou omáčkou

Bylinkové máslo dodá králičímu masu šťavnatost a báječnou jarní chuť.

Roláda z mletého masa

Vyzkoušejte vylepšenou verzi obyčejné sekané. Zelenina jí sluší.

Vepřové plátky na cibuli a bramborové kuličky

Nevíte, co uvařit o víkendu k obědu? Máme pro vás zajímavou inspiraci.

Znojemské dančí závitky

Inspirujte se receptem na oblíbené jídlo ze Znojma.

Marinovaný daňčí hřbet v tymiánu

Chcete si užít? Uvařte si tento luxusní pokrm.