Pohárky s karamelem a jablky

Tento úžasný dezert vám vykouzlí úsměv na tváři.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

6 PORCE +

Na karamel:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    611 KCal

    28 %

    25 %

  • Energie

    2557 KJ

    28 %

    25 %

  • Sacharidy

    53,1 g

    60 %

    53 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    8,9 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    39,4 g

    61 %

    56 %

  • nasycené

    25,1 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cukr dáme do kastrůlku se silným dnem, zalijeme 50 ml vody a necháme pozvolna karamelizovat, přidáme máslo a horkou smetanu. Krátce povaříme a odstavíme z ohně.
  2. Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do kastrůlku a rozvaříme, přidáme karamel (asi 2 lžíce karamelu si necháme stranou na ozdobení povrchu) a poté rozmixujeme.
  3. Krémový sýr smícháme s medem a hustou zakysanou smetanou. Do pohárků dáme na dno krém, na něj karamelová jablka, granolu a opět krém. Uložíme do chladničky asi na hodinu odležet.
  4. Před podáváním povrch ozdobíme zbylou granolou. Smetanu vyšleháme a naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou, nastříkáme ozdobně na povrch a přelijeme zbylým karamelem. Ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Makový chlebíček s citronovou polevou

Mák je v české kuchyni hvězdou. Po celé generace patří mezi nejoblíbenější suroviny při pečení.

Kynutý závin s čokoládovým pudinkem

Tradiční český recept s lahodnou náplní.

Valentýnské muffiny

Udělejte si hezčí den zamilovaných díky těmto muffinům.

Hruškový tarte tatin

Oblíbený obrácený koláč nemusíte připravovat je z karamelizovaných jablek, ale skvěle do něj...

Kakaové košíčky s hrozny

Ozdobte dezert barevným hroznovým vínem.