Ingredience
Postup
- Cukr dáme do kastrůlku se silným dnem, zalijeme 50 ml vody a necháme pozvolna karamelizovat, přidáme máslo a horkou smetanu. Krátce povaříme a odstavíme z ohně.
- Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do kastrůlku a rozvaříme, přidáme karamel (asi 2 lžíce karamelu si necháme stranou na ozdobení povrchu) a poté rozmixujeme.
- Krémový sýr smícháme s medem a hustou zakysanou smetanou. Do pohárků dáme na dno krém, na něj karamelová jablka, granolu a opět krém. Uložíme do chladničky asi na hodinu odležet.
- Před podáváním povrch ozdobíme zbylou granolou. Smetanu vyšleháme a naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou, nastříkáme ozdobně na povrch a přelijeme zbylým karamelem. Ihned podáváme.