Podvodnice

5 hodnocení

Nejedná se o žádný podfuk. Vánoční cukroví zvané podvodnice má své jméno odvozené od procesu, kdy těsto kyne pod vodní hladinou. Pekla ho možná i vaše babička a je prostě dokonalé!

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

bez kynutí

Ingredience

40 PORCE +

Na těsto:

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    57 KCal

    3 %

    2 %

  • Energie

    240 KJ

    3 %

    2 %

  • Sacharidy

    6,3 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    0,7 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    3,2 g

    5 %

    5 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Droždí rozdrobíme do misky. Přidáme vlažné mléko a umícháme kvásek. V teple ho necháme vzejít.
  2. Mouku prosejeme na vál. Přidáme sůl, citronovou kůru, máslo a kvásek. Vypracujeme hladké těsto a vymodelujeme z něj kouli, kterou asi na 2 hodiny vložíme do hlubší mísy se studenou vodou.
  3. Když těsto vyplave na hladinu, vyjmeme ho a osušíme. Rozválíme na plát a vykrájíme z něj různé tvary.
  4. Sušenky pečeme v troubě při 200 °C asi 8 minut. Ještě horké podvodnice obalujeme v moučkovém cukru promíchaném s cukrem vanilkovým.
Autor:

Podobné recepty

Ovocné koláčky

Ovoce zvolte podle sezony, může být i kompotované.

Ořechový tunel

Snadný moučník, který se hodí ke kávě.

Rychlé koláčky s džemem

Vyplatí se mít v chladničce hotové těsto na croissanty. Do půl hodiny z něj a několika běžných...

Koblihy s vanilkovým krémem

Existuje někdo, kdo by jim odolal?

Medové řezy s ořechy

Jak jistě tušíte, chuť tohoto dezertu připomíná oblíbený medovník.