Plněné vepřové koleno

2 hodnocení

Slavnostní pokrm, na kterém si pochutná celá rodina.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 180 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    427 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1785 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    14,5 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    39,5 g

    63 %

    58 %

  • Tuky

    21,0 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    7,3 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nejprve připravíme nádivku. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, uzené maso nakrájíme na kostičky a vše orestujeme na rozehřátém sádle (oleji). Odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Petrželku nasekáme, papriku a rohlíky nakrájíme na kostičky. Pak rohlíky vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Přidáme vychladlé uzené, vejce, petrželku, rozpuštěné máslo a papriku. Dochutíme muškátovým oříškem a solí a důkladně promícháme.
  3. Vepřové koleno podélně rozkrojíme, vykostíme a rozložíme na plát, který osolíme a opepříme. Plát masa potřeme hotovou nádivkou, stočíme a svážeme provázkem.
  4. Koleno posypeme grilovacím kořením a zabalíme do alobalu. Vložíme ho do pekáče, podlijeme pivem a pečeme zabalené při 180 °C asi 60 minut. Pak koleno vybalíme z alobalu, vložíme zpět do pekáčku a dopečeme dozlatova. Během pečení podléváme koleno pivem a přeléváme výpekem. Podáváme s naloženou zeleninou, hořčicí a pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Bramborový caesar salát s pečeným kuřetem

Zkuste zajímavou variaci na oblíbený salát.

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

T-bone steak s rajčatovým dipem

Pochutnejte si na tom nejlepším steaku.

Zelné závitky

K zelným závitkům vám doporučujeme podávat bramborovou kaši.