Plněné vepřové koleno
Slavnostní pokrm, na kterém si pochutná celá rodina.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
427 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1785 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
14,5 g
16 %
14 %
-
Vláknina
0,8 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
39,5 g
63 %
58 %
-
Tuky
21,0 g
32 %
30 %
-
nasycené
7,3 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Nejprve připravíme nádivku. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, uzené maso nakrájíme na kostičky a vše orestujeme na rozehřátém sádle (oleji). Odstavíme a necháme vychladnout.
- Petrželku nasekáme, papriku a rohlíky nakrájíme na kostičky. Pak rohlíky vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Přidáme vychladlé uzené, vejce, petrželku, rozpuštěné máslo a papriku. Dochutíme muškátovým oříškem a solí a důkladně promícháme.
- Vepřové koleno podélně rozkrojíme, vykostíme a rozložíme na plát, který osolíme a opepříme. Plát masa potřeme hotovou nádivkou, stočíme a svážeme provázkem.
- Koleno posypeme grilovacím kořením a zabalíme do alobalu. Vložíme ho do pekáče, podlijeme pivem a pečeme zabalené při 180 °C asi 60 minut. Pak koleno vybalíme z alobalu, vložíme zpět do pekáčku a dopečeme dozlatova. Během pečení podléváme koleno pivem a přeléváme výpekem. Podáváme s naloženou zeleninou, hořčicí a pečivem.