Plněné pečené brambory

1 hodnocení

Tento recept je perfektní volbou pro pohodlné večeře plné chuti.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Dresink:

Na zdobení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    541 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2263 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    25,1 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    29,2 g

    46 %

    43 %

  • Tuky

    34,9 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    15,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory důkladně očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou. Podélně je rozkrojíme a vnitřek vydlabeme nebo vykrojíme (do tvaru mističky). Pak brambory osušíme a osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Přendáme je na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
  2. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, sýr nastrouháme nahrubo a vše promícháme.
  3. Oloupaný česnek prolisujeme, bylinky a chilli papričku nasekáme nadrobno, zalijeme olivovým olejem a promícháme. Ochuceným olejem vytřeme vnitřky vydlabaných brambor.
  4. Bramborové mističky naplníme sýrovo-slaninovou směsí a naskládáme je do zapékací misky. Vložíme do vyhřáté trouby zapékáme při 190 °C asi 10 minut. Mezitím promícháme jogurt se zakysanou smetanou a nadrobno nasekanou cibulkou. Hotové brambory ozdobíme rukolou a rajčátky a podáváme s jogurtovým dresinkem.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Velikonoční bůčková roláda

Skvělou přílohou jsou k této roládě vařené brambory.

Skopová roláda se špenátovou náplní a máslovými noky

Skopové maso má svoji charakteristickou chuť i vůni a připravuje se nejčastěji v období Velikonoc.

Tyrolské knedlíky

Tyto rakouské knedlíky jsou nejlepší s hovězím gulášem a cibulkou.

Pikantní vepřové plátky s lečem

Jednoduchý oběd, který zachutná celé rodině.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.