Plněné krůtí stehno

1 hodnocení

Pro ozvláštnění můžete do pekáče přilít bílé víno.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 110 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    232 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    969 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    11,0 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    17,0 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    13,1 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    4,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krůtí stehno ostrým nožem nařízneme na horní straně a dalšími krátkými řezy podle kostí je opatrně uvolníme od masa. Kůži na mase ponecháme.
  2. Houby namočíme na 15 minut do vody. Housky nakrájíme na malé kostičky, dáme je do misky a pokropíme mlékem. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků, z kterých vyšleháme tuhý sníh. Šunku nakrájíme nadrobno a dáme do velké mísy. Přidáme navlhčené housky, houby, mandle a žloutky, houby, lístečky tymiánu, dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Vše promícháme a nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh.
  3. Nádivku rozprostřeme na plát masa, stehno zformujeme do původní podoby a pevně svážeme provázkem. Dáme ho do pekáče, podlijeme 200 mi vody a vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Během pečení maso podléváme podle potřeby vodou a přeléváme výpekem. Pečeme ho asi 90 minut, v polovině pečení maso otočíme. Po upečení odstraníme provázek a plněné maso nakrájíme na plátky.
Autor:

Podobné recepty

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Vepřová roláda plněná žampiony, paprikou, pórkem

Uvařte rodině chutný nedělní oběd.

Polenta se sušenými rajčaty a volským okem

Rychlý a chutný oběd, který je navíc i výživný.

Zapečená ryba s pórkem

Nevíte, co si uvařit? Vemte si inspiraci z našeho receptu.