Ingredience
Postup
- Krůtí stehno ostrým nožem nařízneme na horní straně a dalšími krátkými řezy podle kostí je opatrně uvolníme od masa. Kůži na mase ponecháme.
- Houby namočíme na 15 minut do vody. Housky nakrájíme na malé kostičky, dáme je do misky a pokropíme mlékem. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků, z kterých vyšleháme tuhý sníh. Šunku nakrájíme nadrobno a dáme do velké mísy. Přidáme navlhčené housky, houby, mandle a žloutky, houby, lístečky tymiánu, dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Vše promícháme a nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh.
- Nádivku rozprostřeme na plát masa, stehno zformujeme do původní podoby a pevně svážeme provázkem. Dáme ho do pekáče, podlijeme 200 mi vody a vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Během pečení maso podléváme podle potřeby vodou a přeléváme výpekem. Pečeme ho asi 90 minut, v polovině pečení maso otočíme. Po upečení odstraníme provázek a plněné maso nakrájíme na plátky.