Ingredience
Postup
- Slaninu a oloupanou bramboru nakrájíme na menší kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm slaninu, přidáme bramboru a krátce orestujeme. Osolíme, vmícháme vejce a odstavíme. Pak přidáme brynzu a nasekanou petrželku.
- Hovězí maso očistíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky potřeme hořčicí a poklademe připravenou směsí. Stočíme do závitků a upevníme párátkem nebo jehlou.
- Závitky naskládáme do pekáčku. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle dohněda. Zalijeme asi 200 ml vody, krátce povaříme a nalijeme na závitky do pekáčku. Přikryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby. Dusíme při 180 °C doměkka. Během dušení podléváme podle potřeby vodou a přeléváme výpekem.
- Hotové závitky vyjmeme, výpek vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Povaříme a nakonec do šťávy vmícháme kysanou smetanu, osolíme a krátce povaříme. Podáváme s rýží.