Plněné hovězí závitky brynzou

nehodnoceno

Chuťový zážitek, který musíte zkusit.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    655 KCal

    30 %

    27 %

  • Energie

    2740 KJ

    30 %

    27 %

  • Sacharidy

    14,8 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    57,3 g

    91 %

    84 %

  • Tuky

    40,4 g

    62 %

    58 %

  • nasycené

    13,0 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Slaninu a oloupanou bramboru nakrájíme na menší kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm slaninu, přidáme bramboru a krátce orestujeme. Osolíme, vmícháme vejce a odstavíme. Pak přidáme brynzu a nasekanou petrželku.
  2. Hovězí maso očistíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky potřeme hořčicí a poklademe připravenou směsí. Stočíme do závitků a upevníme párátkem nebo jehlou.
  3. Závitky naskládáme do pekáčku. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle dohněda. Zalijeme asi 200 ml vody, krátce povaříme a nalijeme na závitky do pekáčku. Přikryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby. Dusíme při 180 °C doměkka. Během dušení podléváme podle potřeby vodou a přeléváme výpekem.
  4. Hotové závitky vyjmeme, výpek vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Povaříme a nakonec do šťávy vmícháme kysanou smetanu, osolíme a krátce povaříme. Podáváme s rýží.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí roláda plněná špenátem

Co takhle připravit kuřecí maso tentokrát trochu jinak? Máme pro vás tip na slavnostní oběd nebo...

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.