Plněné bramborové placičky s kuřecím masem

Zažeňte hlad bleskově a chutně.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    673 KCal

    31 %

    28 %

  • Energie

    2814 KJ

    31 %

    28 %

  • Sacharidy

    82,9 g

    94 %

    83 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    43,8 g

    70 %

    64 %

  • Tuky

    18,0 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    8,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Den předem uvařené brambory oloupeme, najemno nastrouháme nebo prolisujeme do větší mísy. Přidáme vejce, sůl, mouku špetku nastrouhaného oříšku a dobře propracujeme. Pokud je těsto příliš řídké, přimícháme krupici a dobře propracujeme v hladké těsto.
  2. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Kuřecí maso umeleme najemno. V kastrůlku rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibulku a krátce ji orestujeme. Přidáme kuřecí maso a dobře promícháme. Směs osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhanou nivu. Znovu promícháme a necháme vychladnout. Bramborové těsto vyválíme na tenkou placku a vykrájíme z něj kolečka o průměru 8 cm.
  3. Na polovinu koleček dáme masovou směs a zakryjeme druhým kolečkem. Okraje pevně stiskneme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Obalené placky vkládáme do horkého oleje a usmažíme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem ozdobené hlávkovým salátem a snítkou petrželky.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.