Ingredience
Postup
- Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Na rozpuštěném sádle osmahneme dorůžova najemno nakrájenou cibuli, přimícháme uzené, krátce opečeme a necháme vychladnout.
- Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme najemno přímo na vál. Přidáme prosátou mouku, krupičku, vejce, sůl a rychle zpracujeme vláčné tužší těsto. Vyválíme váleček, rozkrájíme ho na stejně velké kousky a ty v dlani zploštíme na placičky. Každy´ plátek naplníme směsí uzeného masa s cibulkou, uzavřeme a vytvarujeme kulaté knedlíky.
- Knedlíky ihned vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme podle velikosti 10–15 minut.
- Mezitím si připravíme vídeňskou cibulku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 2-3 mm. Jednotlivá kolečka oddělíme a rozebereme na prstýnky. Vhodíme je do misky s moukou a špetkou soli a promícháme, aby se kroužky obalily moukou.
- Na rozehřátém oleji pak opečeme obalené cibulové prstýnky dozlatova za občasného promíchání. Usmaženou cibulku necháme okapat na papírové utěrce. Uvařené knedlíky podáváme posypané vídeňskou cibulkou a například se zelím.