Plněné bramborové knedlíky

nehodnoceno

K uzeným knedlíkům chutná nejlépe pivo.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Knedlíky:

Vídeňská cibulka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1679 KCal

    76 %

    70 %

  • Energie

    7026 KJ

    76 %

    70 %

  • Sacharidy

    119,5 g

    136 %

    119 %

  • Vláknina

    8,7 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    33,0 g

    52 %

    49 %

  • Tuky

    118,1 g

    182 %

    169 %

  • nasycené

    13,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Na rozpuštěném sádle osmahneme dorůžova najemno nakrájenou cibuli, přimícháme uzené, krátce opečeme a necháme vychladnout.
  2. Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme najemno přímo na vál. Přidáme prosátou mouku, krupičku, vejce, sůl a rychle zpracujeme vláčné tužší těsto. Vyválíme váleček, rozkrájíme ho na stejně velké kousky a ty v dlani zploštíme na placičky. Každy´ plátek naplníme směsí uzeného masa s cibulkou, uzavřeme a vytvarujeme kulaté knedlíky.
  3. Knedlíky ihned vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme podle velikosti 10–15 minut.
  4. Mezitím si připravíme vídeňskou cibulku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 2-3 mm. Jednotlivá kolečka oddělíme a rozebereme na prstýnky. Vhodíme je do misky s moukou a špetkou soli a promícháme, aby se kroužky obalily moukou.
  5. Na rozehřátém oleji pak opečeme obalené cibulové prstýnky dozlatova za občasného promíchání. Usmaženou cibulku necháme okapat na papírové utěrce. Uvařené knedlíky podáváme posypané vídeňskou cibulkou a například se zelím.
Autor:

Podobné recepty

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Medové harissa kofte a jehněčí špízy s omáčkou charmoula

Ochutnejte tradiční jídlo africké kuchyně.

Vepřová roláda plněná žampiony, paprikou, pórkem

Uvařte rodině chutný nedělní oběd.