Plněná tortilla do ruky

Plněné tortilly jsou skvělé na zahradní oslavu, ale třeba také na výlet nebo jako svačina do práce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    348 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1454 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    37,0 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    6,5 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    20,7 g

    33 %

    30 %

  • Tuky

    14,0 g

    21 %

    20 %

  • nasycené

    4,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Formičky ve tvaru kornoutu potřeme olejem (místo formiček můžeme použít kornoutky vytvořené z alobalu). Tortilly kolem nich stočíme a špičky takto vzniklých kornoutů zpevníme alobalem. Pak je dáme na plech s pečicím papírem na 15 minut do trouby vyhřáté na 130 °C.
  2. Vařené maso natrháme na malé kousky a dáme do mísy. Papriku nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké měsíčky. Feferonku očistíme a nasekáme najemno. Lístky koriandru otrháme a pokrájíme. K masu přidáme papriku, cibuli, feferonku, koriandr, okapané fazole a strouhaný sýr. Přidáme olej a ochutíme kořením tex-mex.
  3. Kornouty vyložíme nejdříve listy salátu a pak je naplníme masovo-fazolovou směsí. Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut.
  4. Před podáváním ozdobíme kopečkem zakysané smetany, posypeme chilli papričkou a podáváme s dílky limetky.
Autor:

Podobné recepty

Řepná pomazánka s křenem

Místo kupované pomazánky zvolte raději tuto skvělou domácí.

Galetka s červenou řepou a ricottou

Pokud jste nevěděli, že můžete francouzskou galetku připravit i na slano, vyzkoušejte náš snadný...

Špenátový koláč

Tento koláč se skvěle hodí na Velikonoce.

Slaný cuketový koláč

Slaný koláč snadný na přípravu a velmi chutný.

Slaný koláč s paprikou, šunkou a ricottou

Slaný koláč snadný na přípravu a velmi chutný.