Ingredience
Postup
- Hovězí maso nakrájíme na čtyři stejně velké plátky, po obou stranách je naklepeme, osolíme a opepříme.
- Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do misky, přidáme strouhaný sýr, na kostičky nakrájenou šunku a slaninu a promícháme.
- Bílek vyšleháme na pevný sníh. Žloutek utřeme s máslem a přidáme k bramborové směsi. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh.
- Připravenou náplní potřeme roštěnky a opatrně zabalíme, aby náplň nevytékala. Pak závitky převážeme provázkem nebo nití.
- Na pánvi rozpálíme olej a závitky na něm zprudka ze všech stran opečeme.
- Vyndáme je a výpek zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem a zakysanou smetanou. Povaříme a vložíme zpět závitky. Přiklopíme je a dusíme doměkka. Podáváme s opečenými bramborami.