Plněná roštěnka

Naplňte si hovězí roštěnou oblíbenými surovinami.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    463 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1938 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    15,6 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    47,3 g

    75 %

    70 %

  • Tuky

    23,4 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    9,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hovězí maso nakrájíme na čtyři stejně velké plátky, po obou stranách je naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do misky, přidáme strouhaný sýr, na kostičky nakrájenou šunku a slaninu a promícháme.
  3. Bílek vyšleháme na pevný sníh. Žloutek utřeme s máslem a přidáme k bramborové směsi. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh.
  4. Připravenou náplní potřeme roštěnky a opatrně zabalíme, aby náplň nevytékala. Pak závitky převážeme provázkem nebo nití.
  5. Na pánvi rozpálíme olej a závitky na něm zprudka ze všech stran opečeme.
  6. Vyndáme je a výpek zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem a zakysanou smetanou. Povaříme a vložíme zpět závitky. Přiklopíme je a dusíme doměkka. Podáváme s opečenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.