Ingredience
Postup
- Do misky vsypeme droždí a cukr. Přilijeme asi 4 lžíce vody a vše promícháme. Kvásek necháme v teple asi 15 minut vzejít. Mouku prosijeme do mísy a promícháme se solí. Uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj olej, kvásek a zbylou vodu. Zaděláme hladké těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme vykynout na dvojnásobek.
- Cibule a česnek oloupeme. Cibule nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibule. Vmícháme česnek. Vše zalijeme rajčaty, okořeníme, dle potřeby dosolíme a osladíme a prohřejeme. Pánev odstavíme.
- Těsto rozválíme na pomoučněném válu na tenký plát a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Po stranách vytvarujeme vyšší okraje, aby náplň nestékala.
- Pizzu potřeme připraveným sugem, poklademe sardelkami a olivami a posypeme sýrem. Vložíme ji do vyhřáté trouby a při 200 °C pečeme asi 15-20 minut.