Ingredience
Postup
- Na těsto rozmícháme droždí s cukrem ve vlažné vodě a necháme chvilku aktivovat. Do mísy prosejeme mouku a promícháme se solí. Pak do ní vlijeme vodu s lehce bublajícím droždím a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Bochánek těsta dáme do velké mísy vymazané olejem. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut, až zdvojnásobí objem.
- Mezitím zahřejeme na pánvi lžíci oleje. Rozdrobíme do něj mleté maso. Osolíme, opepříme a restujeme, až se vypeče šťáva. Pak přidáme lžíci rajčatového protlaku, chilli, česnek a ještě chvilku společně restujeme. Směs necháme vychladnout.
- Troubu zahřejeme na 240 °C, program horký vzduch. Těsto rozdělíme na dva díly, oba rozválíme a rozložíme na dva plechy. Na každý plát rozetřeme jednu lžíci rajčatového protlaku. Rozdělíme na ně masovou směs a nakrájená rajčata. Vložíme do trouby a pečeme pět minut. Pak na každou pizzu vyklepneme dvě vejce a pečeme dalších 6-8 minut.