Ingredience
Postup
- Hladkou mouku smícháme se solí, cukrem, droždím a olejem. Pomalu přiléváme cca 150 ml vlažné vody a postupně vypracujeme vláčné těsto. Jakmile je těsto hladké a nelepí se, vložíme ho do misky, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout. Po vykynutí těsto znovu propracujeme a vyválíme do požadovaného tvaru.
- Cibuli s česnekem nakrájíme najemno a orestujeme je na oleji, přidáme protlak s rajčaty, ochutíme cukrem, oreganem, pepřem se solí, krátce povaříme do zhoustnutí, rozmixujeme a necháme vychladnout. Poté omáčkou potřeme připravené těsto.
- Na omáčku klademe spařený a nakrájený chřest, vyklepnutá vejce a vše posypeme nastrouhaným parmazánem. Pizzu položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 220 °C cca 15 minut. Nakonec přidáme plátky šunky a podáváme.