Ingredience
Postup
- Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Snítky rozmarýnu opláchneme a otřepeme dosucha. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem a špetkou soli. Přilijeme vodu, cca 1/3 oleje a vypracujeme hladké těsto.
- Na pomoučněné pracovní ploše ho rozválíme na obdélník o velikosti cca 40 x 20 cm. Povrch poklademe plátky brambor tak, aby se lehce překrývaly. Pizzu osolíme a opepříme. Pak přidáme scezené filety ančoviček, které rozložíme rovnoměrně na brambory. Celý povrch pizzy potřeme zbylým olejem a posypeme otrhanými lístky rozmarýnu.
- Pečeme v troubě předehřáté na 230 °C asi 10-12 minut. Když těsto zezlátne, pizzu vyndáme a pomocí nože nebo rádýlka rozkrájíme na porce.