Pizza s bramborami a ančovičkami

nehodnoceno

Upečte si domácí pizzu s ančovičkami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    309 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1291 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    33,0 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    5,4 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    16,8 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Snítky rozmarýnu opláchneme a otřepeme dosucha. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem a špetkou soli. Přilijeme vodu, cca 1/3 oleje a vypracujeme hladké těsto.
  2. Na pomoučněné pracovní ploše ho rozválíme na obdélník o velikosti cca 40 x 20 cm. Povrch poklademe plátky brambor tak, aby se lehce překrývaly. Pizzu osolíme a opepříme. Pak přidáme scezené filety ančoviček, které rozložíme rovnoměrně na brambory. Celý povrch pizzy potřeme zbylým olejem a posypeme otrhanými lístky rozmarýnu.
  3. Pečeme v troubě předehřáté na 230 °C asi 10-12 minut. Když těsto zezlátne, pizzu vyndáme a pomocí nože nebo rádýlka rozkrájíme na porce.
Autor:

Podobné recepty

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

T-bone steak s rajčatovým dipem

Pochutnejte si na tom nejlepším steaku.

Zelné závitky

K zelným závitkům vám doporučujeme podávat bramborovou kaši.

Salát z kysaného zelí

Podzimní oběd, který budete mít hotový do pár minut.