Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na stromečky:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    576 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2409 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    74,6 g

    85 %

    75 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    7,8 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    27,3 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    16,0 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy si nasypeme mouku, na kostičky nakrájené máslo, oba cukry, pistáciovou mouku a žloutek. Pomocí nástavce typu K necháme těsto zpracovat. Pokud nemáme robota, není problém těsto zpracovat na vále rukama, jen postupujeme rychle.
  2. Hotové těsto dáme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odležet.
  3. Těsto si vyndáme a necháme 10-15 minut v pokojové teplotě, aby nám šlo dobře rozválet.
  4. Rozehřejeme si troubu na 175 °C. Těsto vyválíme na cca 3 mm a vykrájíme stromečky (případně jiné tvary). Pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 12-15 minut do zlatova. Hotové sušenky necháme vychladnout.
  5. Pistácie si dáme do sekáčku a rozmixujeme. Do misek si připravíme nasekané pistácie a lyofilizované maliny, které si pomocí prstů také rozdrtíme. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Sušenku z jedné strany ponoříme do čokolády a necháme zlehka okapat. Když jde s čokoládou špatně pracovat, můžeme ji na sušenky nanášet pomocí lžičky nebo štětce. Stromečky ihned ozdobíme pistáciemi a malinami podle vlastní fantazie a necháme vychladnout.
Autor:

Podobné recepty

Pohárky s karamelem a jablky

Tento úžasný dezert vám vykouzlí úsměv na tváři.

Moderní žemlovka z brioškového pečiva

Vylepšete tradiční žemlovku podle našeho receptu.

Citronová babetka

Upečte si ke kávě výborný moučník.

Brusinkové taštičky s vanilkovým krémem

Tyto brusinkové taštičky si zamilujete již po prvním soustě.

Briošky s jalbky

Sladká snídaně, kterou můžete upéct den předem.