Pistáciové stromečky
Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
576 KCal
26 %
24 %
-
Energie
2409 KJ
26 %
24 %
-
Sacharidy
74,6 g
85 %
75 %
-
Vláknina
1,9 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
7,8 g
12 %
11 %
-
Tuky
27,3 g
42 %
39 %
-
nasycené
16,0 g
-
trans-mastné
0,8 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Do mísy si nasypeme mouku, na kostičky nakrájené máslo, oba cukry, pistáciovou mouku a žloutek. Pomocí nástavce typu K necháme těsto zpracovat. Pokud nemáme robota, není problém těsto zpracovat na vále rukama, jen postupujeme rychle.
- Hotové těsto dáme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odležet.
- Těsto si vyndáme a necháme 10-15 minut v pokojové teplotě, aby nám šlo dobře rozválet.
- Rozehřejeme si troubu na 175 °C. Těsto vyválíme na cca 3 mm a vykrájíme stromečky (případně jiné tvary). Pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 12-15 minut do zlatova. Hotové sušenky necháme vychladnout.
- Pistácie si dáme do sekáčku a rozmixujeme. Do misek si připravíme nasekané pistácie a lyofilizované maliny, které si pomocí prstů také rozdrtíme. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Sušenku z jedné strany ponoříme do čokolády a necháme zlehka okapat. Když jde s čokoládou špatně pracovat, můžeme ji na sušenky nanášet pomocí lžičky nebo štětce. Stromečky ihned ozdobíme pistáciemi a malinami podle vlastní fantazie a necháme vychladnout.