Piškotový tunel se šlehačkou

Upečte si podle našeho receptu skvělý dezert s ovocem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

14 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na ozdobu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    172 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    721 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    7,9 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    3,6 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    13,9 g

    21 %

    20 %

  • nasycené

    7,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme prosátý cukr. Žloutky rozšleháme a vmícháme je spolu s mletými ořechy a prosátou moukou do tuhého sněhu. Lehce promícháme.
  2. Plech vyložíme pergamenovým papírem a hmotu na něj rozetřeme tak, aby po obvodu zůstal asi 3 cm pruh. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 10-15 min.
  3. Upečený plát vyndáme a necháme zchladnout. Do smetany zamícháme ztužovače a ušleháme tuhou šlehačku. Z piškotu sloupneme pečicí papír. Na polovinu piškotu urovnáme šlehačku a do ní položíme jahody. Jednu vrchovatou lžíci šlehačky si necháme na ozdobu. Volnou část piškotu přehneme přes naplněnou tak, že vznikne tunel, ve kterém máme šlehačku. Vršek tunelu sypeme kakaem, ozdobíme zbylou šlehačkou a na každý kousek šlehačky uděláme pomocí marmelády puntík. Necháme v lednici vychladit. Před podáváním ještě vrch tunelu ozdobíme lístky máty. a krájíme na kousky.
Autor:

Podobné recepty

Clafoutis s ostružinami

Upečte si francouzský koláč plný čerstvého ovoce.

Ovocný trifle do skleničky

Chce to něco dobrého na zub? Připravte rodině vrstvený dezert anglického původu.

Vaflové kornoutky s ovocem

Kornouty nemusíte plnit pouze zmrzlinou. Inspirujte se naším receptem.

Ostružinové sušenky

Zpracujte ovoce ze zahrady do těchto křehkých čokoládových sušenek, které se jen rozplývají na...

Vanilkové řezy se skořicí

Ke kávě jsou tyto luxusní řezy jako dělané.