Ingredience
Postup
- Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme prosátý cukr. Žloutky rozšleháme a vmícháme je spolu s mletými ořechy a prosátou moukou do tuhého sněhu. Lehce promícháme.
- Plech vyložíme pergamenovým papírem a hmotu na něj rozetřeme tak, aby po obvodu zůstal asi 3 cm pruh. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 10-15 min.
- Upečený plát vyndáme a necháme zchladnout. Do smetany zamícháme ztužovače a ušleháme tuhou šlehačku. Z piškotu sloupneme pečicí papír. Na polovinu piškotu urovnáme šlehačku a do ní položíme jahody. Jednu vrchovatou lžíci šlehačky si necháme na ozdobu. Volnou část piškotu přehneme přes naplněnou tak, že vznikne tunel, ve kterém máme šlehačku. Vršek tunelu sypeme kakaem, ozdobíme zbylou šlehačkou a na každý kousek šlehačky uděláme pomocí marmelády puntík. Necháme v lednici vychladit. Před podáváním ještě vrch tunelu ozdobíme lístky máty. a krájíme na kousky.