Ingredience
Postup
- Vejce vyšleháme se 4 lžícemi horké vody a cukrem do husté pěny. Pak lehce vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a nakonec olej.
- Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 12 minut. Po vychladnutí z korpusu opatrně odstraníme papír.
- Těsto rozkrojíme na dva díly. Jeden korpus potřeme džemem a slepíme s druhým dílem dohromady.
- Lučinu promícháme s cukrem a smetanou vyšlehanou dotuha. Krém rozetřeme na povrch korpusu a necháme odležet v chladničce.
- Jahody očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Rozložíme je navrch řezů. Dortové želé uvaříme dle návodu na obalu, necháme mírně vychladnout a jahody přelijeme. Necháme zatuhnout a nakrájíme na porce.