Ingredience
Postup
- Chilli papričky zbavené semínek nakrájíme najemno. Cukr rozpustíme ve 250 ml převařené vody, přidáme vinný ocet, nasekaný česnek, cibuli a chilli papričky. Na mírném ohni uvedeme k varu a vaříme asi 12 minut.
- Ve třech lžících studené vody rozpustíme škrob. Důkladně ho vmícháme do hrnce s omáčkou a ještě 3 minuty provaříme. Omáčku necháme vychladnout. Špejle namočíme do vody.
- V misce spojíme 150 ml připravené chilli omáčky, srirachu, chilli vločky a zázvor, osolíme. Na špejle napícháme krevety a kousky očištěného ananasu, omáčkou pak jednotlivé špízy potřeme.
- Připravené špízy grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany cca 3 minuty, průběžně potíráme omáčkou. Před podáváním posypeme například čerstvými bylinkami a zakápneme citronem.