Pikantní špagety: rychlá večeře za pár korun

  8:21aktualizováno  8:21
Těstoviny jsou nejběžnější "rychlovkou", ale to neznamená, že musí být pokaždé stejné. Tenké plátky choriza můžete zaměnit za libovou anglickou slaninu, vegetariáni za plátky rajčat a kolečka oliv... Tomu se říká skutečná domácí kouzla!

Pikantní špagety | foto: Apetit

NA 4 PORCE

Příprava: 10 minut

* 80 g choriza, nakrájeného na jemné plátky; koupíte běžně v supermarketech, 100 g okolo 35 Kč (jiné varianty: anglická slanina nebo rajčata)
* 450 g špaget
* hrst jemně nasekané, nejlépe hladkolisté petržele
* 2 větší kusy červených paprik v oleji (použili jsme papriky v oleji značky Rolnik, prodává například Julius Meinl, 300 g za 38 Kč)
* 2 lžíce olivového oleje
* 1/2 lžíce mletého černého pepře
* 50 g čerstvě nastrouhaného parmazánu + trochu na poprášení
* sůl

1. Ve velkém hrnci uveďte vodu do varu. Chorizo mezitím nakrájejte nebo rozstříhejte na proužky. Pokud jste se rozhodli pro rajčata, nakrájejte je na drobno, stejně jako papriky.

2. Vařící vodu osolte a vhoďte do ní špagety. Povařte tři minuty.

3. Ve velké pánvi rozehřejte olej, vsypte na něj chorizo i papriky a opepřete. Smažte asi minutu, až se šťáva zbarví do červena.

4. Než slijete špagety, dejte stranou naběračku vody z hrnce, v němž se vařily. Zbylou vodu slijte a špagety i ostatní suroviny vsypte na pánev.

5. Přidejte petrželku a parmazán, dobře promíchejte a trochu zřeďte vodou ze špaget. Podávejte se zbylým parmazánem, aby si každý mohl svou porci poprášit podle chuti.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Lahůdkový těstovinový salát
Lahůdkový těstovinový salát
Těstoviny s pečenými rajčaty, lilkem a mozzarellou
Těstoviny s pečenými rajčaty, lilkem a mozzarellou
Janovské špagety
Janovské špagety

Autoři:

Jaro a zdraví

Využijte krásného počasí a vydejte se pro zdravé pochoutky do přírody. Oblíbený medvědí česnek najde své místo v pomazánkách či domácím pestu. Jako zdravé sladidlo si můžete připravit pampeliškový med.


Nejčtenější

Bez řádu bychom potrestali sami sebe, řekli v Rozstřelu rodiče čtyřčat

Rodiče nejmladších českých čtyřčat Helena a Josef Slánští v diskusním pořadu...

Helena s Josefem chtěli dvouletému Vojtovi pořídit sourozence a právě před rokem se jim narodily hned čtyři děti...

Raw, proteiny a prkno. Triky Kate Middletonové pro dokonalou postavu

The Duchess of Cambridge in the Royal Box of Centre Court watching Novak...

Jestli je nějaká královská figura zdrojem obdivu a závisti milionů žen, tak je to ta, kterou si udržuje vévodkyně z...

Móda na talíři. Češi utrácejí za superpotraviny, mnohdy zbytečně

Avokádová pomazánka

Jíst avokádo je jedním z aktuálních trendů. A quinoa? To je přeci poklad Inků. Naše talíře se změnily v přehlídku...

OBRAZEM: Amy Schumerová se nezdráhá ukázat pravou tvář mateřství

Amy Schumerová po porodu

Amy Schumerová je jednou z nejúspěšnějších světových komiček dnešní doby. Nebojí se veřejně hovořit o kontroverzních...

Tolik čekání, vodko, a tys to vydržela, vítala se na svobodě Máňa s lahví

Pracovat se Máně nechce. „Umřela bych,“ říká.

Rok sledovaly televizní kamery několik odsouzených žen ve třech českých věznicích. Monika (44), která bodla svého...

Další z rubriky

RECEPT DNE: Ostružinový ledový čaj

Ostružinový ledový čaj

V parném dni vás příjemně osvěží domácí drink. Vyzkoušejte recept na ostružinový ledový čaj.

RECEPT DNE: Vepřové kotlety s omáčkou z černého rybízu

Vepřové kotlety s omáčkou z černého rybízu

Rybíz nemusíte využít jen do moučníků. Výborně chutná i v kombinaci s vepřovým masem. Vyzkoušejte náš recept na kotlety...

Salát s mozzarellou, ovocem a prosciuttem

Salát s mozzarellou, ovocem a prosciuttem

Kdo by chtěl v tomto vedru jíst těžké jídlo. Právě teď je ideální doba salátů. Vyzkoušejte náš recept na salát s...

Vlhčenec ubrouskový: Krkonoše bojují s odpadky vtipnou kampaní
Vlhčenec ubrouskový: Krkonoše bojují s odpadky vtipnou kampaní

Krkonošský národní park (KRNAP) v loňském roce navštívilo téměř 3,8 milionu lidí. Negativním dopadem masové turistiky je velké množství odpadků, které po sobě lidé v přírodě zanechávají. Dobrovolníci jich každoročně sesbírají skoro 3 tuny.

Najdete na iDNES.cz