Pikantní muffiny se šunkou

nehodnoceno

Vyzkoušejte slané muffiny z kynutého těsta.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

20 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    116 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    484 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    18,0 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    5,1 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    2,4 g

    4 %

    3 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory ve slupce necháme 20 minut povařít. Vychladlé brambory oloupeme a rozšťoucháme. Droždí rozdrobíme do125 ml vlažné vody a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zapracujeme do ní kvásek a přidáme k bramborám. Vypracujeme hladké těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple 35-40 minut nakynout.
  2. Než těsto nakyne, očistíme papriku a jarní cibulku. Papriku bez semínek nakrájíme na malé kostičky, jarní cibulku na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou zeleninu asi 3-4 minuty ji restujeme. Zeleninu necháme vychladnout. Šunku nakrájíme na kostičky a přidáme k zelenině.
  3. Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál a rozválíme na plát 30x20 cm. Část šunkové směsi rovnoměrně rozprostřeme na těsto, které zarolujeme a nakrájíme na 20 kousků. Z každého kousku vytvoříme kuličku, kterou vložíme do papírového košíčku a necháme ještě 15 minut nakynout.
  4. Kažkou kuličku potřeme šlehačkou a posypeme zbytkem šunkové směsi. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut. Upečené muffiny vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Autor:

Podobné recepty

Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.

Čokoládové sušenky

Zamilujete si jejich intenzivní čokoládovou chuť a jemný nádech slaného karamelu – jsou prostě...

Vanilkové podvodnice

Podvodnice jsou skvělé hned po upečení, kdy jsou lehce křupavé, ale i po několika dnech, kdy se...