Pikantní kuře s cizrnou a koriandrem

Vůně dálek a lahodná pikantní chuť, tak by se dal charakterizovat tento jednoduchý a přitom lahodný pokrm marocké kuchyně.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    655 KCal

    30 %

    27 %

  • Energie

    2741 KJ

    30 %

    27 %

  • Sacharidy

    37,6 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    35,5 g

    118 %

    118 %

  • Bílkoviny

    43,8 g

    69 %

    64 %

  • Tuky

    29,2 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    6,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí stehna osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme olej, vložíme stehna a opékáme asi pět minut z každé strany. Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli a česnek.
  2. Stehna vyjmeme z pekáčku a do výpeku přidáme cibuli a česnek. Krátce opečeme, smícháme s rajčatovým protlakem a restujeme další minutu.
  3. Přidáme cizrnu, Harissu, vývar a krátce povaříme. Opečená kuřecí stehna vložíme zpět do pekáčku, přidáme rozpůlená rajčátka a pečeme při 180 °C cca 30 minut.
  4. Nakonec ozdobíme čerstvým koriandrem, chilli papričkou a plátky citrónu. Podávat můžeme s pita chlebem.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Minutkový steak se salátem

Ke steaku se svěží salát náramně hodí.