Pikantní houby se skleněnými nudlemi

Skvělý houbový recept, který musíte vyzkoušet.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    177 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    740 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    12,6 g

    14 %

    13 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    6,1 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    10,8 g

    17 %

    15 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nudle ve vroucí vodě krátce povaříme doměkka, scedíme a dáme stranou. Do misky vložíme nasekaný česnek,
  2. zázvor a nakrájené chilli papričky. Z hub odstraníme nohy a omyjeme je.
  3. Houby vložíme do vroucí osolené vody a asi 2 minuty blanšírujeme doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a z kloboučků vyřízneme vnitřek. Houby potřeme ústřicovou omáčkou.
  4. Z nudlí vytvarujeme hnízdečka a vložíme je do hub. Olej necháme zahřát a jednou lžící zalijeme směs česneku, zázvoru a chilli. Zbytek oleje vrátíme na sporák, aby zůstal teplý.
  5. Ke směsi vmícháme sójovou omáčku, tři lžíce horké vody, cukr a pokapeme nudle. Nakonec houby polijeme horkým olejem, posypeme koriandrem a podáváme s limetou.
Autor:

Podobné recepty

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

T-bone steak s rajčatovým dipem

Pochutnejte si na tom nejlepším steaku.

Zelné závitky

K zelným závitkům vám doporučujeme podávat bramborovou kaši.

Salát z kysaného zelí

Podzimní oběd, který budete mít hotový do pár minut.