Pikantní bramborový koláč s mletým masem

Nemáte rádi sladké? Upečte si slaný koláč.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 150 min

Ingredience

4 PORCE +

Na náplň:

Na těsto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    617 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2581 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    66,6 g

    76 %

    67 %

  • Vláknina

    5,7 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    41,0 g

    65 %

    60 %

  • Tuky

    20,1 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na náplň oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Mrkev, papriky i chilli papričku dobře očistíme a nakrájíme na kostičky.
  2. V hlubší pánvi rozpálíme olej a cibuli osmahneme dozlatova. Pak přisypeme zbylou nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji opečeme. Pak přidáme mleté maso a směs orestujeme. Podle chuti osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a podusíme. Necháme vychladnout a vmícháme vejce.
  3. Droždí rozdrobíme, smícháme je s 1 lžící mouky a asi 2 lžícemi vody. Kvásek necháme na teplém místě vzejít.
  4. Mezitím oloupeme brambory, nastrouháme je najemno a promícháme se zbylou moukou, olivovým olejem, špetkou soli a vzešlým kváskem. Vypracujeme hladké těsto a necháme je vykynout.
  5. Kulatou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Těsto rozválíme na kulatý plát, který přeneseme do formy a rozdělíme na něj vychladlou masovou směs. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Posypeme kostičkami červené papriky, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Banánové verrines

Tento francouzský dezert vás svojí chutí uchvátí.

Skořicový dort se želé

Vůně skořice uklidňuje a pomáhá zvládat stres, celé to blaho znásobí ještě požitek ze sladkého...

Skořicové koláčky

Kaki je oblíbené podzimní ovoce, ze kterého můžete připravit i dokonalý dezert.

Skořicové buchtičky s malinami a krémem

Vyzkoušejte kombinaci malin a skořice. Opravdu se skvěle doplňují.

Mandlovo-malinový koláč se skořicí

Podzimní koláč s nádechem babího léta.