Perník s citronovou polevou

Zkuste perník trochu jinak. Tento je bohatší o vlašské ořechy, mandle a kešu oříšky, strouhaná mrkev mu dodá šťavnatost a citronová poleva svěžest.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

bez tuhnutí a namáčení

Ingredience

16 PORCE +

Na polevu:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    256 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1070 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    6,0 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    8,3 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    21,2 g

    33 %

    30 %

  • nasycené

    6,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ořechy a mandle nastrouháme v robotu na velmi jemnou konzistenci. Smícháme s kakaem, kořením, solí, sodou a kůrou. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Přidáme kokosové mléko, kokosový olej, vejce a bílky. Hmotu vmícháme do suché směsi a důkladně promícháme.
  2. Těsto nalijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Pečeme při 175 °C asi 30 minut. Po upečení necháme v pekáčku mírně vychladnout a vyklopíme na kovovou mřížku.
  3. Kešu oříšky si namočíme předem do vody a necháme asi 4 hodiny namočené. Pak je scedíme a s kokosovým mlékem, kůrou a šťávou rozmixujeme na kaši.
  4. Necháme v lednici 30 minut a pak rozetřeme na povrch vychladlého perníku. Na závěr ozdobíme plátky citronu.
Autor:

Podobné recepty

Ovocné koláčky

Ovoce zvolte podle sezony, může být i kompotované.

Ořechový tunel

Snadný moučník, který se hodí ke kávě.

Rychlé koláčky s džemem

Vyplatí se mít v chladničce hotové těsto na croissanty. Do půl hodiny z něj a několika běžných...

Koblihy s vanilkovým krémem

Existuje někdo, kdo by jim odolal?

Medové řezy s ořechy

Jak jistě tušíte, chuť tohoto dezertu připomíná oblíbený medovník.