Perník podle Ondřeje Zahaluka

1 hodnocení

Recept na tento perník s vůní Pardubic a s čokoládovou polevou si oblíbíte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

1 PORCE +

Na těsto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    4956 KCal

    225 %

    206 %

  • Energie

    20736 KJ

    225 %

    206 %

  • Sacharidy

    572,6 g

    651 %

    573 %

  • Vláknina

    36,4 g

    121 %

    121 %

  • Bílkoviny

    98,2 g

    156 %

    144 %

  • Tuky

    244,6 g

    376 %

    349 %

  • nasycené

    142,6 g

  • trans-mastné

    4,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce rozmícháme s cukrem, mlékem a máslem. Přidáme další sypké ingredience a vyšleháme hladké tekutější těsto.
  2. Těsto nalijeme na vymazaný plech a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme cca 25-30 minut.
  3. Ve vodní lázni připravíme z čokolády, másla a smetany polevu, kterou zalijeme vychladlý perník.
  4. Můžeme ozdobit ořechy, ovocem či šlehačkou.
Autor:

Podobné recepty

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Čokoládový koláč s malinami

Kombinace malin a čokolády chutná naprosto skvěle.

Karamelové větrníky

Tento nadýchaný klasický dezert se nikdy neomrzí. Při jeho přípravě si dejte pozor na karamel, rád...

Čokoládová roláda s malinami

Nejlepší čokoládová roláda s ovocných krémem. Pokud budete chtít, můžete vyzkoušet tento recept i s...

Cheesecake creme brulée

Upečte si podle našeho receptu skvělý koláč.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.