Doporučujeme

Perníčky

Perníčky | foto: Radka Musilovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Perníčky

  • 0
  • 650 g hladké mouky
  • 250 g cukru moučka
  • 250 g 100% tuku (nastrouhat)
  • 130 g tekutého medu
  • 4 celá vejce
  • 1,5 g jedlé sody
  • 1 vrchovatá lžíce perníkového koření
  • 1 lžíce skořice
  • na obarvení kakao podle potřeby
  • 1 rozšlehané vejce na potření

1. Z uvedených surovin zpracujeme kompaktní těsto, je-li příliš "matlavé" přidáme hladkou mouku. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici i několik dní odpočinout.

2. Těsto vyválíme (přes fólii),vykrájíme tvary, klademe na plech s pečícím papírem dále od sebe, aby se nám nespekly a upečeme při 180°C.

3. Ihned po vytažení z trouby je potíráme rozšlehaným vejcem, pak sesuneme z plechu a necháme na rovné podložce zcela vychladnout. Uložíme do krabice na pár dní "vydýchat", zdobíme bílkovou polevou. Perníčky jsou ihned měkké!


  • Vybrali jsme pro Vás