Perfektně grilovaný steak se zeleninou

Venkovní grilování je fajn, ale při nepříznivém počasí se můžete spokojit i s úpravou masa na grilovací pánvi. Pochutnáte si naprosto báječně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    392 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1640 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    5,5 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    45,2 g

    72 %

    66 %

  • Tuky

    20,3 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    4,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso vyndáme z chladničky a necháme odpočnout při pokojové teplotě. Pak ho osolíme, opepříme a potřeme olejem. Rozpálíme grilovací pánev s odnímatelnou rukojetí. Maso na ni položíme a opékáme ho z každé strany asi 2 minuty.
  2. Pak na pánev k opečenému masu přidáme omytá cherry rajčátka a nakrájenou cuketu. Pánev vložíme do trouby a odejmeme rukojeť. V troubě dopékáme při 180 °C asi 4 minuty (pokud chceme mít steak dobře propečený).
  3. Když je maso hotové, k pánvi znovu připevníme rukojeť a vyndáme ji z trouby. Maso přendáme na prkénko a necháme ještě 3-5 minut odpočinout, aby se vyrovnaly teploty a ze steaku nevytékala šťáva.
  4. Pak ho nakrájíme na silné plátky a podáváme s grilovanou zeleninou.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte recept na jehněčí hřebínky.

Pošírovaná vejce s játry na víně a bramborovou omáčkou

Snadný a velmi chutný recept na játra v bramborové omáčce.

Kuře s jarními bylinkami a květákem

Květák nemusíte pouze smažit. Upečte ho společně s kuřetem.

Slaný koláč z pita chleba

Nevíte, co si dát k večeři? Zkuste tento domácí koláč připomínající pizzu. Chutná opravdu skvěle.

Salát s kuskusem a kuřecím masem

Nevíte, jaký salát si připravit? Inspirujte se naším receptem.