Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    725 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3035 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    103,0 g

    117 %

    103 %

  • Vláknina

    7,7 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    40,8 g

    65 %

    60 %

  • Tuky

    16,3 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    3,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Penne uvaříme al dente, scedíme, zakapeme trochou olivového oleje a necháme zchladnout. Zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kousky.
  2. Maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme polovinu nasekané petrželové nati. Mokrýma rukama vytvarujeme menší masové koule a zvolna opékáme je na rozpáleném oleji dozlatova. Opečené kuličky dáme stranou a udržujeme teplé.
  3. Do výpeku po mase přidáme olej, orestujeme cibuli, česnek, ančovičky a chilli papričku. Poté vmícháme sterilovaná rajčátka a 20 minut na mírném ohni vaříme. Nakonec přidáme olivy, kapary, nakrájená rajčata, petrželovou nať a dochutíme solí, pepřem.
  4. Do hotové omáčky vložíme prohřát masové koule, penne, promícháme, rozdělíme na teplé talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.

Dvojitý hamburger

Udělejte rodině radost pravým americkým burgerem.