Ingredience
Postup
- Penne uvaříme al dente, scedíme, zakapeme trochou olivového oleje a necháme zchladnout. Zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kousky.
- Maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme polovinu nasekané petrželové nati. Mokrýma rukama vytvarujeme menší masové koule a zvolna opékáme je na rozpáleném oleji dozlatova. Opečené kuličky dáme stranou a udržujeme teplé.
- Do výpeku po mase přidáme olej, orestujeme cibuli, česnek, ančovičky a chilli papričku. Poté vmícháme sterilovaná rajčátka a 20 minut na mírném ohni vaříme. Nakonec přidáme olivy, kapary, nakrájená rajčata, petrželovou nať a dochutíme solí, pepřem.
- Do hotové omáčky vložíme prohřát masové koule, penne, promícháme, rozdělíme na teplé talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme.