Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    787 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3294 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    54,0 g

    61 %

    54 %

  • Vláknina

    5,7 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    40,8 g

    65 %

    60 %

  • Tuky

    44,9 g

    69 %

    64 %

  • nasycené

    5,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěného lososa osušíme papírovými utěrkami, osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu smícháme s nastrouhanou kůrou z pomeranče a olejem, dochutíme solí a pepřem.
  2. Granátové jablko rozpůlíme a vyklepneme jadérka. Pórek očistíme, podélně překrojíme a nasekáme na půlkolečka. Mandlové hranolky opečeme v suché pánvi dozlatova.
  3. Lososa položíme na plech s pečicím papírem. Pečeme asi 25 minut při 200 °C. Přidáme nakrájený pórek, pomeranč na plátky, brusinky, potřeme smetanou a 10 minut dopékáme.
  4. Rybu vyjmeme z trouby, posypeme jadérky z granátového jablka, mandlemi a rozmarýnem, zakryjeme a necháme dalších 10 minut odpočinout.
Autor:

Podobné recepty

Celozrnné tortilly s hovězím masem

Rozhodli jste se jíst zdravěji? Zkuste tyto lahodné tortilly.

Brambory z pánve

Tento recept oceníte, pokud zrovna nemáte moc času na vaření.

Hovězí maso se zeleninou a bramborovo-celerové pyré

Hovězí maso se zeleninou skvěle doplní bramborovo-celerové pyré.

Dýňové pyré a hovězí steak

Hovězí steak s dýňovým pyré vás oslní svou harmonií chutí.

Dančí roštěnky po burgundsku

Výborný pokrm, které vás zahřeje po dlouhém pobytu venku.