Pečený losos s kuskusem a fetou

Nejen při slavnostní příležitosti, ale klidně i ve všední den vám losos zvedne náladu. Když k němu naservírujete kuskus s houbami a zeleninou, budete si připadat jako na dovolené.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    720 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3012 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    47,0 g

    53 %

    47 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    46,2 g

    73 %

    68 %

  • Tuky

    37,0 g

    57 %

    53 %

  • nasycené

    8,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuskus vsypeme do misky. Lehce ho osolíme a zalijeme asi 380 ml vroucí vody nebo zeleninového vývaru. Pod pokličkou ho necháme asi 10 minut bobtnat. Pak ho odklopíme a vidličkou načechráme.
  2. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Špenát zbavíme řapíků a opereme pod tekoucí vodou. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčátka opláchneme a překrojíme napůl.
  3. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme žampiony a rajčátka a též je orestujeme. Vmícháme kuskus se špenátem. Vše osolíme, opepříme a prohřejeme. Nakonec přidáme na kostičky pokrájenou fetu.
  4. Filety lososa očistíme. Osolíme je, opepříme a na oleji ze všech stran opečeme. Pak je přendáme do pekáčku, poklademe snítkami tymiánu a v troubě je necháme při 190 °C asi 10 minut dojít.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Ryba pečená v papíru

Pokud máte chuť na rybu, připravte si tento recept.