Pečený losos s kuskusem a fetou
Nejen při slavnostní příležitosti, ale klidně i ve všední den vám losos zvedne náladu. Když k němu naservírujete kuskus s houbami a zeleninou, budete si připadat jako na dovolené.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
720 KCal
33 %
30 %
-
Energie
3012 KJ
33 %
30 %
-
Sacharidy
47,0 g
53 %
47 %
-
Vláknina
5,5 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
46,2 g
73 %
68 %
-
Tuky
37,0 g
57 %
53 %
-
nasycené
8,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Kuskus vsypeme do misky. Lehce ho osolíme a zalijeme asi 380 ml vroucí vody nebo zeleninového vývaru. Pod pokličkou ho necháme asi 10 minut bobtnat. Pak ho odklopíme a vidličkou načechráme.
- Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Špenát zbavíme řapíků a opereme pod tekoucí vodou. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčátka opláchneme a překrojíme napůl.
- V hlubší pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme žampiony a rajčátka a též je orestujeme. Vmícháme kuskus se špenátem. Vše osolíme, opepříme a prohřejeme. Nakonec přidáme na kostičky pokrájenou fetu.
- Filety lososa očistíme. Osolíme je, opepříme a na oleji ze všech stran opečeme. Pak je přendáme do pekáčku, poklademe snítkami tymiánu a v troubě je necháme při 190 °C asi 10 minut dojít.