Pečený hruškový čaj

Když se brzy stmívá a venku se ochlazuje, není nic příjemnějšího, než si dát horký pečený čaj, zabalit se do deky a začíst se do nějaké pěkné knížky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

6 PORCE +

Rozpis na 6 porcí (nebo 3 sklenice):

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    85 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    356 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    14,2 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    0,5 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    0,3 g

    0 %

    0 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kousky. Dáme je do pekáčku s vyšším okrajem, zasypeme cukrem, skořicí, hřebíčkem a zalijeme rumem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 60 minut. Při pečení podlijeme vodou.
  2. Po zapečení přelijeme do hrnečků a přidáme kousky zázvoru a med nebo přelijeme do skleniček, dobře uzavřeme a můžeme skladovat v chladu asi měsíc.
Autor:

Podobné recepty

Shirley Temple

Zažeňte žízeň tímto sladko-kyselým drinkem .

Révový mošt

Zažeňte žízeň touto vynikající limonádou.

Rumový grog

Je vám chladno? Zahřejte se výborným grogem.

Osvěžující silvestrovská bowle

Parádní silvestrovský nápoj.

Zimní grog

Zahřejte se po dlouhé zimní procházce teplým grogem.