Ingredience
Postup
- Plátky maso naklepeme mezi dvěma sáčky natenko, z obou stran je pak osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme maso utřeným česnekem a 3 hořčice, poklademe na ně plátky slaniny, listy mangoldu a hranolky sýra. Pevně zavineme a svážeme provázkem.
- Na rozpáleném sádle zprudka orestujeme závitky ze všech stran, poté je dáme stranou a udržujeme v teple.
- Na stejném sádle opečeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme zbylou hořčici a chvíli restujeme. Vrátíme maso a podlijeme vývarem a dusíme asi 60 minut doměkka.
- Poté závitky vyndáme a uchováváme v teple. Šťávu zahustíme jíškou, provaříme a přes jemné sítko přecedíme. Na závěr vrátíme maso do omáčky, tu zjemníme máslem a necháme prohřát. Závitky můžeme podávat například s rýží smíchanou s nasekanou pažitkou.