Pečený hovězí závitek

1 hodnocení

Pečený závitek s křupavou kůrkou a šťavnatým středem si získá vaše srdce hned po prvním soustu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    557 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2329 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    13,4 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    47,3 g

    75 %

    70 %

  • Tuky

    34,6 g

    53 %

    49 %

  • nasycené

    17,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Plátky maso naklepeme mezi dvěma sáčky natenko, z obou stran je pak osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme maso utřeným česnekem a 3 hořčice, poklademe na ně plátky slaniny, listy mangoldu a hranolky sýra. Pevně zavineme a svážeme provázkem.
  2. Na rozpáleném sádle zprudka orestujeme závitky ze všech stran, poté je dáme stranou a udržujeme v teple.
  3. Na stejném sádle opečeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme zbylou hořčici a chvíli restujeme. Vrátíme maso a podlijeme vývarem a dusíme asi 60 minut doměkka.
  4. Poté závitky vyndáme a uchováváme v teple. Šťávu zahustíme jíškou, provaříme a přes jemné sítko přecedíme. Na závěr vrátíme maso do omáčky, tu zjemníme máslem a necháme prohřát. Závitky můžeme podávat například s rýží smíchanou s nasekanou pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Sekaná plněná vejci

Domácí sekaná, která chutná jako od babičky.

Smažené fazolové kuličky Acarajé s krevetami

Ochutnejte pochoutku brazilské kuchyně.

Quesadilla s chorizem a rajčaty

Připravte si dokonalou mexickou quesadillu s rozpuštěným sýrem.

Plněné pečené brambory

Tento recept je perfektní volbou pro pohodlné večeře plné chuti.

Velikonoční kuře s nádivkou

Upečte si na slavnostní velikonoční oběd toto lahodné kuře s jarní nádivkou.