Sobota 17. dubna 2021, svátek má Rudolf
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 17. dubna 2021 Rudolf

Pečený hermelín na salátu

Listový salát v kombinaci s rozpečeným plísňovým sýrem je dokonalá delikatesa, kterou si můžete dopřávat prakticky celý rok.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Na salát:

Na brusinkový přeliv:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    445 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1863 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    10,7 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    26,6 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    32,5 g

    50 %

    46 %

  • nasycené

    17,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Salátové listy omyjeme, necháme okapat a natrháme je do mísy. V menší misce rozmícháme 1 lžíci olivového oleje, ořechový olej, vinný ocet a zálivku osolíme. Nalijeme ji na salát, zlehka promícháme a necháme na chladném místě odpočinout.
  2. Petrželovou nať a chilli papričky nasekáme nadrobno. Brusinky nasypeme do misky, zalijeme brusinkovým kompotem, přidáme pomerančovou šťávu, petrželovou nať, čili papričky, promícháme a dochutíme dle chuti solí.
  3. Hermelíny opečeme v pánvi na olivovém oleji z obou stran dozlatova, lehce osolíme, opepříme, přeložíme na plech vyloženým pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a asi 4 minuty prohřejeme.
  4. Salát rozdělíme do talířů, navrch položíme rozpečený hermelín, přelijeme pikantní brusinkovou omáčkou a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Masové košíčky s vejci

Rafinovaný předkrm s křepelčími vejci vypadá na první pohled docela složitě, ale nakonec je to...

Kopřivová nádivka s mandlemi

Bezmasá varianta pro velikonoční debužírování potěší nejen vegetariány. Nasekané mandle dodávají...

Vaječná pomazánka s paprikou

Barevnější variace na klasickou vajíčkovou pomazánku vás rozveselí a bude ozdobou každé rodinné...

Velikonoční hlavička

K tradičním pokrmům patří ve většině českých domácností o Velikonocích hlavička s uzeným masem.

Velikonoční nádivka s uzeným a vepřovým masem

Když si z procházky donesete domů lístky kopřivy a medvědího česneku, není nic lepšího, než je...

Zobrazit více