Pečené vepřové se švestkovou omáčkou

Spojte do jednoho jídla sladké a slané chutě.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 150 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    533 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2229 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    35,0 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    11,4 g

    38 %

    38 %

  • Bílkoviny

    49,9 g

    79 %

    73 %

  • Tuky

    23,0 g

    35 %

    33 %

  • nasycené

    7,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibule oloupeme, kořenovou zeleninu očistíme. Vše nakrájíme na kostičky. V misce smícháme švestková povidla se skořicí. Jsou-li příliš hustá, naředíme je trochou vývaru.
  2. Vepřovou pečeni očistíme a vrchní blánu s tukem nařežeme do mřížky. Pečeni osolíme, opepříme a svážeme provázkem. Pak ji zprudka ze všech stran opečeme na sádle v pánvi. Vyjmeme ji a přendáme do pekáčku. Ve výpeku orestujeme cibuli, mrkev a celer. Zeleninu osolíme, opepříme a přidáme do pekáčku.
  3. Maso potřeme povidly a podlijeme vývarem. V troubě ho pak při 150 °C pečeme asi 120 minut doměkka. Průběžně ho potíráme povidly. Když je maso měkké, vyjmeme ho z pekáčku a nakrájíme na plátky. Zeleninu propasírujeme do kastrůlku. Přidáme k ní zbylá povidla. Omáčku dle potřeby rozředíme vývarem, dochutíme ji a krátce povaříme.
  4. Fazolky očistíme a spaříme ve vroucí vodě. Necháme je okapat. Slaninu nakrájíme nadrobno a společně s mandlemi ji opečeme na másle. Přidáme fazolky. Osolíme je, opepříme, orestujeme a odstavíme. Podáváme k pečeni.
Autor:

Podobné recepty

Bramborové noky s pečeným česnekem a hovězím ragú

Luxusní podzimní pokrm s italským šarmem si zaručeně oblíbíte.

Pečená kachna na jablkách s medem a lokšemi

Vyzkoušejte „sladší“ variantu pečené kachny s jablky a lokšemi.

Dýňové placky

Jednoduché dýňové placičky je nejlepší doplnit svěžím dipem.

Těstoviny s dýňovou omáčkou

Připravte k obědu báječný podzimní pokrm evokující Itálii.

Hovězí maso s houbovou omáčkou

Přinesli jste si z lesa plný košík? Zkuste náš recept na výbornou houbovou omáčku s hovězím.