Ingredience
Postup
- Cibule oloupeme, kořenovou zeleninu očistíme. Vše nakrájíme na kostičky. V misce smícháme švestková povidla se skořicí. Jsou-li příliš hustá, naředíme je trochou vývaru.
- Vepřovou pečeni očistíme a vrchní blánu s tukem nařežeme do mřížky. Pečeni osolíme, opepříme a svážeme provázkem. Pak ji zprudka ze všech stran opečeme na sádle v pánvi. Vyjmeme ji a přendáme do pekáčku. Ve výpeku orestujeme cibuli, mrkev a celer. Zeleninu osolíme, opepříme a přidáme do pekáčku.
- Maso potřeme povidly a podlijeme vývarem. V troubě ho pak při 150 °C pečeme asi 120 minut doměkka. Průběžně ho potíráme povidly. Když je maso měkké, vyjmeme ho z pekáčku a nakrájíme na plátky. Zeleninu propasírujeme do kastrůlku. Přidáme k ní zbylá povidla. Omáčku dle potřeby rozředíme vývarem, dochutíme ji a krátce povaříme.
- Fazolky očistíme a spaříme ve vroucí vodě. Necháme je okapat. Slaninu nakrájíme nadrobno a společně s mandlemi ji opečeme na másle. Přidáme fazolky. Osolíme je, opepříme, orestujeme a odstavíme. Podáváme k pečeni.