Pečené plněné papriky

Naplňte papriky vašimi oblíbenými surovinami.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    432 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1808 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    28,9 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    10,2 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    29,6 g

    46 %

    42 %

  • nasycené

    13,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, povaříme 4 minuty ve vroucí osolené vodě a slijeme. Papriky omyjeme a osušíme. Odřízneme z nich vrchní část a vydlabeme semínka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a brokolici, žampiony i scezenou kukuřici na něm orestujeme. Zeleninu s houbami přidáme do mísy k uvařené rýži a vše promícháme.
  3. Do kastrůlku nalijeme vývar, přivedeme ho k varu a rozpustíme v něm tavený sýr. Pak přilijeme smetanu a směs vaříme, dokud nezhoustne. Ochutíme ji tymiánem.
  4. Papriky naplníme rýžovou směsí a dáme je do vymazané zapékací mísy. Náplň přelijeme sýrovou omáčkou a přiklopíme ji odříznutou svrchní částí papriky. Mísu vložíme do předehřáté trouby a papriky pečeme při 180 °C asi 25-30 minut. Teplé je podáváme s listovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.