Pečené krůtí maso s čočkou a kapustou

1 hodnocení

Čočka je dokonalou přílohou k masu, protože je významným zdrojem vlákniny. Spolu s kapustou, mrkví a bylinkami dodá krůtímu masu šmrnc.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    529 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2213 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    54,4 g

    62 %

    54 %

  • Vláknina

    17,3 g

    58 %

    58 %

  • Bílkoviny

    54,7 g

    87 %

    80 %

  • Tuky

    6,5 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pekáč vyložíme pečicím papírem. Nakrájenou mrkev, cibuli a nasekaný rozmarýn rozložíme v pekáči, osolíme a pokapeme olejem. Pečeme při 200 °C asi 20 minut doměkka.
  2. Harissu, 1 lžíci citronové šťávy a prolisovaný česnek smícháme v misce. Přidáme na kostky nakrájené krůtí maso, osolíme, opepříme a necháme 10 minut marinovat.
  3. Opláchnutou a okapanou hnědou čočku, nasekanou kapustu a vývar pak dáme do pekáčku s mrkvovou směsí a promícháme.
  4. Nakonec přidáme kuře a dopékáme dalších 15 minut. Před podáváním dosolíme, dopepříme a ozdobíme čerstvým rozmarýnem a nastrouhanou citronovou kůrou.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Panenka ve slanině

Připravte si vepřovou panenku na středomořský způsob. Zpříjemní vám čekání na léto.