Pečené hovězí maso s bramborem, brokolicí a bylinkovým máslem

Jste na dietě? Využijte tento recept při skládání jídelníčku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

1 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    485 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2030 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    38,7 g

    44 %

    39 %

  • Vláknina

    10,6 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    33,5 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    19,4 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    7,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso lehce naklepeme, potřeme olejem smíchaným s citronovou šťávou a necháme do druhého dne odležet.
  2. Máslo smícháme v malé misce s pažitkou, tymiánem, nadrobno nakrájenou paprikou a citronovou kůrou. Vytvarujeme je do válečku, zabalíme do folie a v mrazáku necháme asi 20 minut ztuhnout.
  3. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Brokolici opláchneme, rozdělíme na růžičky a v osolené vodě povaříme asi 2 minuty.
  4. Maso zprudka opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem, osolíme a při střední teplotě dopečeme. Na talíř dáme brambory, brokolici, přidáme maso a doplníme bylinkovým máslem.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.