Pečené brambory se slaninou

Nestíháte vařit? Zvolte tuto velmi chutnou rychlovku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    460 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1924 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    26,7 g

    30 %

    27 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    23,7 g

    38 %

    35 %

  • Tuky

    28,2 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    11,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory ve slupce omyjeme a vaříme ve vroucí osolené vodě 10 minut do poloměkka. Pak vodu slijeme, necháme je krátce zchladnout a překrojíme na poloviny. Na řezné straně je osolíme, opepříme.
  2. Jarní cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky, nivu a tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Vše dáme do misky a promícháme s majonézou.
  3. Připravenou směs naneseme na půlky brambor a navrch položíme plátky slaniny. Přendáme je na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 25 minut.
  4. Mezitím očistíme okurku, nastrouháme ji nahrubo, osolíme a necháme odstát 10 minut. Pak promícháme s octem, pepřem a zakysanou smetanou. Podáváme s pečenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Pečená citronová kuřecí prsa

Vylepšete kuřecí maso kyselým citronem.

Holandský řízek

Ještě oblíbenější než klasický řízek je v mnoha rodinách tradiční „holanďan“.

Králík s ořechovou omáčkou

Pro přijemnou křupavost přidejte do omáčky ořechy.

Gulášový kotlík

Přidejte do guláše barevnou zeleninu a chilli. Bude ještě lepší.

Smetanové fazole

Smetanové fazole chutnají skvěle s opečenými plátky bagetky.