Pečená treska s grapefruitovou omáčkou

nehodnoceno

Tuto chutnou tresku s grapefruitovou omáčkou vám doporučujeme podávat s pečenými brambory.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    341 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1427 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    13,6 g

    15 %

    14 %

  • Vláknina

    6,4 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    36,1 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    15,0 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Tresku opláchneme a osušíme. Nakrájíme na ji na porce, osolíme a opepříme.
  2. Šalotku a česnek nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji. Zalijeme ji vývarem a povaříme. Přidáme med, zelený pepř a zahustíme škrobem, rozmíchaným v troše vody nebo vývaru.
  3. Z grepu vykrájíme dílky. Ze zbytku grepu vymačkáme šťávu do omáčky. Omáčku dochutíme solí, vložíme vykrájené dílky grepu a prohřejeme.
  4. Porce ryby obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a v mandlích. Opečeme po obou stranách na oleji. Podáváme s omáčkou a pečenými brambory.
Autor:

Podobné recepty

Kopřivová nádivka

Nádivka s mladými kopřivami k českým Velikonocům neodmyslitelně patří.

Nadívaný králík s hořčičnou omáčkou

Bylinkové máslo dodá králičímu masu šťavnatost a báječnou jarní chuť.

Roláda z mletého masa

Vyzkoušejte vylepšenou verzi obyčejné sekané. Zelenina jí sluší.

Vepřové plátky na cibuli a bramborové kuličky

Nevíte, co uvařit o víkendu k obědu? Máme pro vás zajímavou inspiraci.

Znojemské dančí závitky

Inspirujte se receptem na oblíbené jídlo ze Znojma.