Ingredience
Postup
- Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran, z každé asi 5 minut, v pánvi na nahřátém oleji.
- Opečené maso vyjmeme stranou, do pánve přilijeme víno, necháme částečně odvařit, přilijeme smetanu a přivedeme k varu, vaříme asi 5 minut, vrátíme maso a dopečeme v troubě při 180 °C cca 10 minut. Bylinky otrháme od stonků a nasekáme nahrubo.
- Noky uvaříme ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Petrželku otrháme od stonků, nasekáme nahrubo, dáme do misky, přilijeme olivový olej a ponorným mixérem rozmixujeme. Hotové noky přesypeme do hlubší mísy, přidáme směs s olejem a promícháme.
- Hotové maso posypeme nasekanými bylinkami a levandulí otrhanou od stonků. Podáváme s bramborovými noky, polité smetanovou omáčkou.