Pečená kuřecí prsa s provensálským kořením

1 hodnocení

Dokonalá souhra chutí vás dostane do kolen.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na přípravu masa:

Na přípravu noků:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1433 KCal

    65 %

    60 %

  • Energie

    5994 KJ

    65 %

    60 %

  • Sacharidy

    149,3 g

    170 %

    149 %

  • Vláknina

    6,0 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    68,0 g

    108 %

    100 %

  • Tuky

    59,5 g

    92 %

    85 %

  • nasycené

    23,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran, z každé asi 5 minut, v pánvi na nahřátém oleji.
  2. Opečené maso vyjmeme stranou, do pánve přilijeme víno, necháme částečně odvařit, přilijeme smetanu a přivedeme k varu, vaříme asi 5 minut, vrátíme maso a dopečeme v troubě při 180 °C cca 10 minut. Bylinky otrháme od stonků a nasekáme nahrubo.
  3. Noky uvaříme ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Petrželku otrháme od stonků, nasekáme nahrubo, dáme do misky, přilijeme olivový olej a ponorným mixérem rozmixujeme. Hotové noky přesypeme do hlubší mísy, přidáme směs s olejem a promícháme.
  4. Hotové maso posypeme nasekanými bylinkami a levandulí otrhanou od stonků. Podáváme s bramborovými noky, polité smetanovou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí roláda plněná špenátem

Co takhle připravit kuřecí maso tentokrát trochu jinak? Máme pro vás tip na slavnostní oběd nebo...

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.