Pečená kuřátka

Kuřecí maso z grilu chutná nejlépe.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

bez rozležení masa

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1592 KCal

    72 %

    66 %

  • Energie

    6662 KJ

    72 %

    66 %

  • Sacharidy

    16,6 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    100,7 g

    160 %

    148 %

  • Tuky

    116,8 g

    180 %

    167 %

  • nasycené

    32,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřata očistíme, omyjeme a ostrým nožem je podél páteře rozpůlíme. Maso lehce naklepeme paličkou.
  2. Víno smícháme v mise s octem a olejem, ochutíme solí, pepřem a cukrem. Přidáme najemno nasekanou chilli papričku, bylinky a prolisovaný česnek. Půlky kuřat vložíme do marinády a necháme nejlépe přes noc rozležet.
  3. Kuřata nabodneme na špízy a pečeme na mírně rozpáleném grilu doměkka. Přitom je potíráme zbylou marinádou a obracíme. Podáváme s pečivem s salsou.
Autor:

Podobné recepty

Uzená krkovice s lepenicí

Máte rádi českou klasiku? Tak vyzkoušejte recept na staročeský pokrm.

Kuřecí stripsy v cornflakes a celerové pyré

Udělejte dětem radost domácími stripsy.

Bramborové vafle s lososem

Vyzkoušejte vafle trochu jinak.

Tortilla s hummusem

Ať už jste na cestách, nebo v práci, mít po ruce něco malého k snědku, připraveného s láskou a z...

Krůtí steak se zeleninou

Chystáte se grilovat, ale chcete to tentokrát zkusit trochu zdravěji? Tento recept vás nadchne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.