Ingredience
Postup
- Jehněčí kýtu očistíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky a maso jimi prošpikujeme. Osolíme ho a posypeme drceným pepřem. Na maso položíme snítku tymiánu a rozmarýnu, pevně ho svážeme provázkem a vložíme do pekáčku.
- Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Maso pokapeme olivovým olejem a podlijeme trochou vody. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 170 °C a zvolna pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme. Ke konci pečení zvýšíme teplotu, maso odklopíme a dopečeme dozlatova.
- Jarní cibulky očistíme a nakrájíme najemno. Mrkvičky dobře očistíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibulku orestujeme. Přidáme celé mrkvičky, podlijeme trochou vody a krátce podusíme.
- Když začnou mrkvičky měknout, přidáme červenou čočku a přilijeme trochou vody. Dochutíme solí a pepřem a pod pokličkou dovaříme doměkka. Jehněčí kýtu zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Přelijeme ji omáčkou a podáváme s dušenou zeleninou. Ozdobíme jarní cibulkou.