Pečená husí stehna se švestkovým zelím

1 hodnocení

Slavnostní pokrm, který každá návštěva ocení.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 170 min

Ingredience

4 PORCE +

Pečená husí stehna:

Švestkové zelí:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1466 KCal

    67 %

    61 %

  • Energie

    6133 KJ

    67 %

    61 %

  • Sacharidy

    17,9 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    6,3 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    50,1 g

    80 %

    74 %

  • Tuky

    128,0 g

    197 %

    183 %

  • nasycené

    38,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Stehna očistíme a nasolíme. Zeleninu očistíme a pokrájíme, cibuli na měsíčky, mrkev na špalíčky. Vše vložíme do pekáčku, přidáme koření a trochu vody.
  2. Pekáček přiklopíme a vložíme do trouby. Stehna pečeme při 180 °C asi 60 minut. Pak je bez poklice dopékáme dalších 90 minut. Průběžně je přeléváme výpekem.
  3. Zelí vyklopíme do sítka. Na sádle orestujeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme zelí, najemno nastrouhanou bramboru, povidla, trochu soli a koření. Vše podlijeme vínem a krátce podusíme. Zelí dochutíme a odstavíme.
Autor:

Podobné recepty

Karbanátky se sýrem

Přidejte k mletému masu nakrájený sýr, dodá karbanátkům jemnost a zajímavou chuť.

Celozrnné tortilly s hovězím masem

Rozhodli jste se jíst zdravěji? Zkuste tyto lahodné tortilly.

Brambory z pánve

Tento recept oceníte, pokud zrovna nemáte moc času na vaření.

Hovězí maso se zeleninou a bramborovo-celerové pyré

Hovězí maso se zeleninou skvěle doplní bramborovo-celerové pyré.

Dýňové pyré a hovězí steak

Hovězí steak s dýňovým pyré vás oslní svou harmonií chutí.