Pečená citronová kuřecí prsa

Vylepšete kuřecí maso kyselým citronem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    666 KCal

    30 %

    28 %

  • Energie

    2788 KJ

    30 %

    28 %

  • Sacharidy

    6,6 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    37,7 g

    60 %

    55 %

  • Tuky

    54,0 g

    83 %

    77 %

  • nasycené

    22,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy, dáme je do misky, osolíme je, opepříme a pokapeme šťávou z jednoho citronu. Druhý nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Marinujeme přes noc.
  2. Šalotku oloupeme a nakrájíme. Na polovině rozpáleného oleje pak pečeme kuře společně s citronem za častého otáčení asi 10 minut.
  3. Kuře i citron dáme stranou, po pánve dáme šalotku, přilijeme zbytek oleje a restujeme asi 3 minuty. Přilijeme smetanu, vrátíme maso, opečený citron, podle chuti dosolíme, dopepříme a společně vaříme ještě 5 minut. Nakonec posypeme petrželkou a podáváme například s těstovinami.
Autor:

Podobné recepty

Smažené fazolové kuličky Acarajé s krevetami

Ochutnejte pochoutku brazilské kuchyně.

Quesadilla s chorizem a rajčaty

Připravte si dokonalou mexickou quesadillu s rozpuštěným sýrem.

Plněné pečené brambory

Tento recept je perfektní volbou pro pohodlné večeře plné chuti.

Velikonoční kuře s nádivkou

Upečte si na slavnostní velikonoční oběd toto lahodné kuře s jarní nádivkou.

Pečený hovězí závitek

Pečený závitek s křupavou kůrkou a šťavnatým středem si získá vaše srdce hned po prvním soustu.