Paštika z vepřového masa s játry a brusinkami
Chcete se blýsknout dokonalým předkrmem nebo pochoutkou k vínu? Pusťte se do této lahodné paštiky, je prostě dokonalá.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 150 min
bez chladnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
768 KCal
35 %
32 %
-
Energie
3213 KJ
35 %
32 %
-
Sacharidy
25,2 g
29 %
25 %
-
Vláknina
1,5 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
22,8 g
36 %
33 %
-
Tuky
31,9 g
49 %
46 %
-
nasycené
8,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Vepřový bok očistíme, osolíme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody, zakryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 80 minut. Po upečení necháme zchladnout.
- Cibuli oloupeme a na sádle orestujeme doměkka. Maso umeleme společně s očištěnými játry a cibulí najemno. Směs ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem, muškátovým květem a omytými lístky tymiánu.
- Přidáme smetanu, červené víno a vejce. Důkladně promícháme. Formičky (skleničky) naplníme masovou směsí, zakryjeme alobalem a vložíme do pekáče se studenou vodou (voda by měla sahat zhruba do poloviny výšky formiček). Pečeme v troubě předehřáté na 110 °C asi 50 minut.
- Mezitím rozmrazené brusinky vaříme společně s cukrem asi 20 minut do zhoustnutí. Vychladlou paštiku dozdobíme dle chuti čerstvými bylinkami. Podáváme společně s brusinkami a profiterolkami.