Paštika z vepřového masa s játry a brusinkami

Chcete se blýsknout dokonalým předkrmem nebo pochoutkou k vínu? Pusťte se do této lahodné paštiky, je prostě dokonalá.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 150 min

bez chladnutí

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    768 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3213 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    25,2 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    22,8 g

    36 %

    33 %

  • Tuky

    31,9 g

    49 %

    46 %

  • nasycené

    8,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřový bok očistíme, osolíme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody, zakryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 80 minut. Po upečení necháme zchladnout.
  2. Cibuli oloupeme a na sádle orestujeme doměkka. Maso umeleme společně s očištěnými játry a cibulí najemno. Směs ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem, muškátovým květem a omytými lístky tymiánu.
  3. Přidáme smetanu, červené víno a vejce. Důkladně promícháme. Formičky (skleničky) naplníme masovou směsí, zakryjeme alobalem a vložíme do pekáče se studenou vodou (voda by měla sahat zhruba do poloviny výšky formiček). Pečeme v troubě předehřáté na 110 °C asi 50 minut.
  4. Mezitím rozmrazené brusinky vaříme společně s cukrem asi 20 minut do zhoustnutí. Vychladlou paštiku dozdobíme dle chuti čerstvými bylinkami. Podáváme společně s brusinkami a profiterolkami.
Autor:

Podobné recepty

Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Párečky v těstě a slané tyčky

Po těchto tyčinkách se na oslavě jen zapráší.

Zavařená dýně s květákem

Zbyla vám dýně? Zavařte si ji s další zeleninou.

Zavařené vepřové maso

Zavařte si výborné maso a v budoucnu budete mít o práci méně.

Zelňáky se škvarky

Zkuste náš recepty a otevřete si cestu k novým chuťovým dojmům.