Paštičky s houbovou náplní

Servírujte jako předkrm tyto roztomilé košíčky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    528 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2208 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    39,7 g

    45 %

    40 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    12,2 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    35,0 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    10,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na malé kousky. Podusíme je na lžíci másla společně s nadrobno nasekanou cibulkou. Ze zbylého másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme ji za stálého míchání mlékem. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a podušené houby. Dochutíme vegetou, pepřem, šťávou z citronu, novým kořením, muškátovým květem, nasekanou pažitkou a koriandrem. Vše za stálého míchání prohřejeme asi 10 minut.
  2. Listové těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm. Z něj vykrájíme kolečka o průměrou asi 7 cm. Třetinu koleček dáme stranou a z ostatních vykrojíme menším vykrajovátkem kulatý střed.
  3. Plná kolečka položíme na plech, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a naskládáme na ně vykrojená kolečka. Znovu je potřeme vejcem a dno vzniklých věžiček propícháme vidličkou. Ze zbylého těsta vykrojíme kolečka, potřeme je vejcem a posypeme solí a kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C asi 10 minut. Jěště teplé paštičky naplníme houbovou směsí a přiklopíme vrchní "pokličkou".
Autor:

Podobné recepty

Masové knedlíčky s krevetami

Ochutnejte tradiční knedlíčky oblíbené v asijské kuchyni.

Srdíčka z listového těsta

K vínu nebo jen tak k romantickému filmu upečte sobě a svému partnerovi zamilované pohoštění.

Spirálky z česnekového těsta s olivami

Na oslavu upečte spirálky s olivami.

Letní zavařený salát

Vyzkoušejte zavařený letní salát.

Focaccia

Není nad domácí focacciu.