Ingredience
Postup
- Žampiony očistíme a nakrájíme na malé kousky. Podusíme je na lžíci másla společně s nadrobno nasekanou cibulkou. Ze zbylého másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme ji za stálého míchání mlékem. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a podušené houby. Dochutíme vegetou, pepřem, šťávou z citronu, novým kořením, muškátovým květem, nasekanou pažitkou a koriandrem. Vše za stálého míchání prohřejeme asi 10 minut.
- Listové těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm. Z něj vykrájíme kolečka o průměrou asi 7 cm. Třetinu koleček dáme stranou a z ostatních vykrojíme menším vykrajovátkem kulatý střed.
- Plná kolečka položíme na plech, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a naskládáme na ně vykrojená kolečka. Znovu je potřeme vejcem a dno vzniklých věžiček propícháme vidličkou. Ze zbylého těsta vykrojíme kolečka, potřeme je vejcem a posypeme solí a kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C asi 10 minut. Jěště teplé paštičky naplníme houbovou směsí a přiklopíme vrchní "pokličkou".