Pasekářský houbovec

nehodnoceno

Oblíbený vánoční pokrm z hub.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    790 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3305 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    60,3 g

    69 %

    60 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    34,1 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    46,4 g

    71 %

    66 %

  • nasycené

    12,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sušené houby namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je 20 minut povaříme, scedíme a necháme okapat na sítku.
  2. Rohlíky a uzené maso nakrájíme na větší kostičky a obojí dáme do mísy. Přilijeme mléko, osolíme a opepříme. Přidáme rozklepnutá vejce, polovinu tymiánu nasekaného nadrobno a přisypeme prosátou krupici, povařené houby, prolisovaný česnek a rozinky. Vše dobře promícháme.
  3. Nákypovou formu nebo menší pekáček vymažeme sádlem a naplníme připravenou směsí. Přikryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C po dobu 40 minut. Pak nádobu odkryjeme a houbovec zprudka dopečeme při 220 °C ještě 10 minut dokřupava. Špejlí zkontrolujeme, zda je dostatečně propečený i uvnitř. Při podávání houbovec ozdobíme zbylým tymiánem. Můžeme také použít čerstvou nebu sušenou majoránku.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.