Ingredience
Postup
- Sušené houby namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je 20 minut povaříme, scedíme a necháme okapat na sítku.
- Rohlíky a uzené maso nakrájíme na větší kostičky a obojí dáme do mísy. Přilijeme mléko, osolíme a opepříme. Přidáme rozklepnutá vejce, polovinu tymiánu nasekaného nadrobno a přisypeme prosátou krupici, povařené houby, prolisovaný česnek a rozinky. Vše dobře promícháme.
- Nákypovou formu nebo menší pekáček vymažeme sádlem a naplníme připravenou směsí. Přikryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C po dobu 40 minut. Pak nádobu odkryjeme a houbovec zprudka dopečeme při 220 °C ještě 10 minut dokřupava. Špejlí zkontrolujeme, zda je dostatečně propečený i uvnitř. Při podávání houbovec ozdobíme zbylým tymiánem. Můžeme také použít čerstvou nebu sušenou majoránku.