Pařížské rohlíčky

Tyto pařížské rohlíčky jsou prostě neodolatelné.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez chladnutí

Ingredience

50 PORCE +

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    151 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    633 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    15,4 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    2,2 g

    4 %

    3 %

  • Tuky

    8,8 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    3,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Přidáme jemně namleté ořechy a zlehka promícháme. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku a na plech na pečicí papír vytvoříme malé rohlíčky.
  2. Necháme asi 30 minut zaschnout a pak pečeme při 120 °C asi 50 minut. Po upečení necháme vychladnout. Mezitím z mléka, poloviny cukru, kakaa a solamylu uvaříme hustý krém.
  3. Do horkého krému přidáme žloutky a mícháme do vychladnutí. Máslo utřeme se zbylým cukrem do pěny, spojíme s vychladlým krémem a naplníme do cukrářského sáčku.
  4. Krém nastříkáme na rohlíčky a necháme v chladničce ztuhnout. Čokoládovou polevu rozehřejeme, pomocí lžičky naneseme na rohlíčky a uložíme do chladu.
Autor:

Podobné recepty

Hruškovo-kakaové muffiny

Upečte na svačinu či snídani muffiny s ovocem.

Jablečný dezert do skleničky

Dezerty do skleničky chutnají skvěle a navíc jsou snadné na přípravu.

Jemný italský koláč s jablky

Vláčný koláč plný jablíček, oblíbený v Itálii.

Višňové taštičky

I bez čerstvého ovoce můžete vykouzlit dokonalý moučník.

Vánočka

Bez vánočky to nejsou ty pravé Vánoce.